Sportova ima mnogo. Tu su košarka, odbojka, plivanje, rukomet, atletika, tenis... Roditelje ponekad zaboli glava kada razmišljaju o tome na šta da upišu dete, jer ni ono samo ne zna šta bi htelo. Deca uglavnom žele da se dobro zabave i da treniraju nešto što im neće biti dosadno i što će zavoleti.

Ritmička gimnastika se pokazala kao sjajan izbor za devojčice, jer samo one mogu da je treniraju (dečaci ne), i razlog je u tome što ritmika predstavlja spoj plesa, baleta, muzike i samog sporta. Koristi se pet sprava, kao što su čunjevi, obruč, traka, vijača i lopta. 

Sve vežbe i njihovo izvođenje prati muzika, i to može da bude klasika, ali i moderni ritmovi, što postaje posebno zabavno i atraktivno. 

To je uglavnom razlog što devojčice zavole baš ritmičku gimnastiku, jer je u osnovi spoj mnogo toga lepog, a namenjenog baš lepšem polu. Kasnije, ritmičarke postaju najlepše devojke, jer su kroz godine treniranja savršeno razvile svoje telo i dobile izuzetno izvajane vretenaste mišiće, zategnute i čvrste, uz sjajne, graciozne pokrete, otmenost i prefinjenost. 

Pošaljite komentar