Ritmička gimnastika kao niti jedan drugi vid sporta na jednom mestu objedinjuje i na vrlo interesantan način predstavlja oku posmatrača lepotu, senzualnost, fantastične gimnastičke pokrete uz upotrebu rekvizita, brze i sporte muzilke ritmove. Osobe ženskog pola su od davnina predstavljale pojam koji se vezivao za leptu, gracioznost, eleganciju. Upravo takva je i ritmička gimnastika. Nesvakidašnja, inspirativna i neponovljiva.

Našavši svoje mesto u sportu – ženska lepota nam biva dostupna u vidu ritmičke gimnastike. Pored devojčica koje se u velikoj meri poslednjih nekoliko godina počinju baviti ritmičkom gimnastikom i sve veći broj devojaka, mladih dama i žena se opredeljuje za istu. Dokazavši svoj talenat u nebrojano mnogo slučajeva u oblastima kao što su književnost, slikarstvo, muzika, nauka i sl., žene svoju neustrašivost pokazuju na potpuno neočekivan način – upuštajući se u avanutru pod nazivom ritmička gimnastika.
Vrlo kompletni i zahtevni pokreti od kojih se sastoje gimnastičke vežbe imaju za cilj stvaranje skladne kompozicije, praćene muzičkim numerama sa brzim i sporim ritmovima. Osim pravilnog držanja tela, kom u velikoj meri doprinosi ritmička gimnastika, ista utiče na razvoj motoričkih sposobnosti i ritmičkih pokreta. Takođe kod gimnastičarke ritmička gimnastika stvara osećaj za kreativnost i maštovitost dozvoljavajući joj da iskaže svoju individualnost.

Ritmička gimnastika je dobar izbor za sve devojke koje žele da budu u formi i oblikuju svoje telo do savršenstva. Brojni elementi koji se nalaze u sastavu ritmičkih vežbi obezbeđuju pojedincu zdrav, harmoničan i skadan razvoj psiho-fizičkih sposobnosti. Svi oni koji se bave ritmičkom gimnastikom mogu se pohvaliti izuzetnim sposobnostima kao što su izdržljivost, istrajnost, okretnost, spretnost i dobra percepcija prostora.

Lepota i magija ritmičke gimnastike ne prstaju da fasciniraju kako same gimnastičarke tako i okupljenu publiku oko njih. Bilo da se ovim vidom sporta bave sportski ili rekreativno, gimnastičarke su uvek u žiži javnosti i interesovanja velikog broja zaljubiljenika u elegantan i skladan skup pokreta praćen muzikom. Vrlo preporučljiv sport osobama ženskog pola svih uzrasta dostupan Vam je zahvaljujući Gimnastičkom klubu Pobednik.

Submit Your Comment