Jasmina Ćurčić se zaljubljuje u sporstku gimnastiku još kao dete. Sa svega 6 godina postaje član Gimnastičkog društva Palilula – Soko Štark. Kao pomenuto društva svim članovima obezbeđuje odlične mogućnosti za učenje, napredovanje i usavršavanje, Jasmina je pod vođstvom stručnjaka na polju sportske gimnastike stekla sve elemente vezane za veštinu prema kojoj je od malena razvila afinitete.Na Državnom prvenstvu njen ukupan plasman je bio – II mesto u višeboju, III mesto u kategoriji vežbi sa vijačom. Jedna za drugom medalje se polako nižu i u kategoriji kadetkinja:

- Godine 1994. odvaja I mesto u disciplini vežbi sa vijačom, II mesto u vežbama sa obručem i I mesto u ekipnom takmičenju na Državnom prvenstvu. Iste godine je zauzela zavidnu poziciju i postala prvakinja države u svojoj kategoriji.

Sjajne rezultate postiže kao pionirka:

  • - Godine 1991. osvaja IV mesto na Republičkom prvenstvu
  • - Godine 1991. osvaja IV mesto i I ekipno mesto na Državnom prvenstvu
  • - Godine 1991. osvaja II mesto na 27 Prvenstvu Jugoslavije u vežbama sa obručem

   Na Međunarodnom turniru u Sofiji osvaja III mesto u kategoriji vežbi sa obručem, a IV mesto u disciplini vežbi sa vijačom. Bilo joj j svega 16. godine kada je otkrila nesvakidašnje lepote i privlačnost sportske gimnastike i sportskog aerobika. U godinama koje su usledile bila je učesnica na brojnim takičenjima i gimnastičkim susretima.

   Učestvovala je jednako u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji. Nastupala je na događajima održavanim u našoj zemlji i inostranstvu.
   Svoje prisustvo zabeležila je i u sokolskim sletovima i revijama plesa.

   Godine 2010. kreće da se bavi akrobatikom u SD Beograd Matica. I dan danas je za isti takmiči u skokovima sa male trambiline. Zauzela je II mesto 2011. godine na Otvorenom orvenstvu u Beogradu u ovoj disciplini. Takođe bavi se i akrobatikom u parovima. godine 2015. zauzima III mesto u ekipnim skokovima na maloj trambolini.

   Submit Your Comment