Redovna fizička aktivnost je od presudnog značaja kako za pravilan rast i razvoj dece, tako i za održavanje zdravlja odraslih osoba. Što je dete aktivnije i što više vremena posvećuje sportu i rekreaciji, to su manje šanse da se u budućnosti suoči da deformitetima kičme, stopala kao i sa gojaznošću. Takođe veliki problemi poput bolova u mišićima, kosima, zglobovima, ukočenost, nesanica, nemoć, osećaj nedostatka snage i slično kod starijih osoba proizilaze iz činjenice da se premalo bave fizičkim aktivnostima.

Iako nam moderna tehnologija i savremeno doba nude brojne „zamene“ za fizičku aktivnost, popust višečasovnog sedenja ispred računara, ne treba smetnuti s uma da nedostatak fizičke aktivnosti odnosno zanemarivanje važnosti sporta može u velikoj meri da se negativno odrazi na zdravlje pojedinca – kako fizičko tako i metalno.
Pored izuezno velikog i šarenolikog broja sportskih aktivnosti, većinom istih danas možete da se bavite i rekreativno. Od malog fudbala, tenisa, plivanja pa sve do gimnastike i ritmičke gimnastike. Ukoliko niste zainteresovani za takmičarski aspekat određenog sporta rekreativno bavljenje istim je pravi izbor za Vas.

Rekreativna ritimička gimnastika je idealan izbor za sve devojke koje vole muziku, balet i imaju afiniteta prema gimnastici. Vrlo kreativan, ženstven i inovativan sport omogućiće Vam da steknete i ostanete u dobroj formi, razvijete mišiće duž tela, budete okretniji, spretniji i smeliji u Vašim namerama. Bićete zadivljeni postignutim rezultatima u izuzetno kratkom vremenskom periodu, jer rekreativna ritmička gimnastika izvlači najbolje iz pojedinca i omogućava mu da otkrije svoju unutrašnju snagu.

Vrlo inspirativan vid sporta i rekreacije, ritmička gimnastika ne zahteva od pojedinca velika odricanja zarad izvanrednih takmičarskih rezultata. Istom naime možete nesmetano da se bavite prvenstveno jer uživate u tom. Svoju kretativnost i ljubav prema gimnastičkim pokretima i muzici možete da iskažete uz pomoć rekvizita kao što su lopta, traka, vijača, čunjevi, obruč ili se oslonjajući jednostavno na svoje ekstremitete i njihovo kretanje kroz vazduh.

Submit Your Comment