Neophodan deo svakog treninga i takmičenja u ritmičkoj gimnastici jeste oprema za istu. Pod pojmom opreme se podrazumeva odeća, obuća i rekviziti za vežbu. Ono po čemu su posebno prepoznatljive devojke koje se bave ritmikom jesu trikoi u najrazličitijim bojama i kombinacijama.

U zavisnosti od afiniteta ritmičarke kao i vrste vežbe koja se izvodi, devojkama su na raspolaganju sledeće vrste trikoa:
  • - trikoi bez rukava
  • - trikoi sa rukavima
  • - trikoi sa otvorenim leđima i ukrštenim tankim bretelama
  • - streč trikoi sa suknjama
Najveći broj trikoa koji se danas izrađuje ručno se oslikava bojama za materijal i unikatnog je izgleda, tako da svaka zasebna ritmičarka izgleda zadivljujuće u istom. Neophodno je da triko ima gumice na porubima koje onemogućavaju pomeranje trikoa prilikom vežbanja ili nastupa na takičenjima.

Većina trikoa je ukrašava cirkonima, kristalima i drugim detaljima koji istom daju fantastičan izgled. Neophodno je da trikoi za ritmiku budu urađeni po propozicijama ritmičarskog gimnastičkog saveza i da kao takvi prate liniju tela gimnastičarke.
Pranje istih je preporučljivo u slanoj hladnoj vodi, kako bi se sačuvala postojanost boja i samog materijala. So ne izaziva odvajanje boje od materijala, ne utiče na lepak, a ujedno izvlači nečistoće iz same tkanine.

Submit Your Comment