Sport nisu samo mukotrpne vežbe koje se ponavljaju u nedogled, sve dok ne budu izvedene perfektno i bez ijedne greške. Da je to tako, onda bi malo ko želeo da se uopšte bavi nekom sportskom disciplinom.

Sportovi, ma o kojoj disciplini da se radi, imaju veoma dobar uticaj na psihološko zdravlje mlade osobe, jer je čine sigurnom u sebe, samopuzdanom, svesnom da nijedna prepreka u životu, generalno, nije toliko velika da se ne može preskočiti, samo ako se dovoljno potrudimo.

Bavljenje sportom rađa svest da su granice te koje mi sami postavljamo sebi, i isto tako smo sposobni da ih pomerimo ka napred, otvarajući sebi nove mogućnosti.

Ovo je možda najbitniji aspekt bavljenja sportom za decu, jer su ona u procesu ne samo fizičkog rasta i razvoja, već i psihološkog.

Pored toga, ne bi trebalo zaboraviti na druženje, i na sticanje novih prijatelja. Mnoga od tih poznanstava traju skoro čitavog života, i iskrena su i prava.

Gimnastički klub Pobednik organizuje prvi probni čas koji je besplatan, i birate termin koji vam odgovara. Ovaj čas služi da se upoznamo jedni sa drugima i da deca osete sjajnu atmosferu koja vlada kod nas.

Pošaljite komentar