Postoji mnogo sportova i često je teška odluka gde tačno usmeriti dete. Dodatna otežavajuća okolnost je to što su deca sklona da se predomišljaju i da menjaju interesovanja, pa ih tako u nekom trenutku zanima odbojka ili atletika, a u drugom – tenis, jer je to sada veoma popularno.

Ako želite da stvorite profesionalnog sportistu, onda bi dete trebalo u najranijem uzrastu da zna čime želi da se bavi u budućnosti, a ukoliko to nije slučaj, dovedite mališana na treninge gimnastike.

Ritmičkom gimnastikom se bave samo devojčice, dok sportsku treniraju i devojčice i dečaci. Ritmika je spoj plesa, baleta, muzike i sporta, dok je kod sportske gimnastike akcenat na akrobatici i snazi.

Bazičan sport je gimnastika kao takva, a to znači da se ona nalazi u osnovi svih drugih sportova. Naime, svaki trening fudbala, košarke ili bilo koje druge discipline, započinje vežbama koje podrazumevaju zagrevanje, dok se na kraju treninga rade vežbe istezanja. To su iste vežbe koje ima u sebi i gimnastika, i najviše zbog toga se ona tretira kao bazičan sport.

U svakom trenutku, dete može da se preorijentiše, i to bez problema, zbog toga je vaša prava odluka da devojčicu upišete u Gimnastički klub Pobednik na trennge ritmike.

Pošaljite komentar