Kao i ljudi, isto tako i deca mogu da budu lenja. Kako se to kod njih manifestuje, ako uzmemo u obzir da još nisu ni pošli u školu? Prvo ćemo vas ohrabriti i istaći da lenjost nije bolest, ali je nažalost, gora od nje, međutim, može se izlečiti. Lenjost podrazumeva odsustvo bilo kakve aktivnosti, ili nalaženje neke vrste zabave koja ne podrazumeva da ustanete iz kreveta ili iz sedećeg položaja. Kod male dece ovo može da se manifestuje tako što će dugo vremena gledati TV program i razne crtaće, a kod onih malo starijih, tako što će vreme da provode uz kompjuter, konzole za igranje video igara ili na društvenim mrežama biti po ceo dan. 

Tako se zanemaruju ne samo školski zadaci, već i celokupan fizički i psihološki razvoj dolaze u pitanje. Dakle, deca na ovaj način, postaju zatvorena u sebe, te im je taj virtuelni svet dovoljan, tako da ni ne znaju kako izgleda kada u realnosti imaju drugare. 

Najbolji način koji predlažemo za vas, jeste da dođete na jedan probni trening gimnastike, koji je besplatan u gimnastičkom klubu Pobednik i da dete zaljubite u pokret i sport.


Pošaljite komentar