Ritmička gimnastika je često sinonim za  sjaj i eleganciju. Ipak, trebalo bi da znamo koji su to elementi koji doprinose imidžu ritmičke gimnastike kao atarktivnog i glamuroznog sporta.

 Kostimi koji se nose u ritmičkoj gimnastici su često bogati detaljima, šljokicama i svetlucavim materijalima. Ovi kostimi su dizajnirani da ostave elegantan i glamurozan utisak, kako bi ceo scenski nastup bio efektniji za gledaoce.

Ako se na sve to doda i korišćenje rekvizita kao što su traka, lopta, obor, čunjevi i obruč, možemo reći da je ritmička gimnastika ne samo lepa za gledanje, već i veoma zabavan sport.  Gimnastičarke na graciozan i impresivan nači koriste ove rekvizite, čineći vizuelno veoma atraktivan doživljaj na sceni.

Sve te savršeno izvedene pokrete prati i muzika koja još više pomaže da gimnastičarke izraze svoj talenat i scenski nastup prenesu na jednom višem nivou.

Na sceni ritmičke gimnastičarke izgedaju veoma atraktivno, graciozno i elegantno, zahvaljujući fleksibilnosti i građi tela koje se oblikuje upornim treniranjem. Zbog toa ceo nastup izgleda neverovatno i čarobno, stvarajući od njega pravo umetničko delo

Način na koji će ritmička gimnastičarka kreirati svoj nastup uz sve prisutne elemente, jeste njen lični pečat i pokazatelj koliko je posveena ovom sportu.

Ipak, do tog očaravajučeg efekta nije lako doći. Potrebno je puno truda, vežbi i odricanja, kao i fokusa i discipline da bi svaki pokret bio savršeno precizno izveden.

Tek kada je tehnika besprekorna, na to se može nadograđivati vizuelni efekat tog nastupa, koji zavisi i od samog senzibiliteta gimnastičarke.


Submit Your Comment