Svaka devojka želi da ima lepo telo, ali to se ne dobija preko noći, odnosno, čak i ako neko dete ima dobru genetiku, to ne znači da će mišići biti lepo formirani. Za sve je potreban rad.

Na primer, dete raste i razvija se, stoga mu je potreno obezbediti adekvatne uslove za to. Jedna devojčica, koja nosi tešku školsku torbu i možda nema dobro držanje dok sedi na časovima, rizikuje da ima krivu kičmu. Kičma je deo tela koji se posebno razvija tokom puberteta, odnosno, u sedmom i osmom razredu osnovne škole.

Ako ne vodimo računa, onda dete može imati krivu kičmu, što sve dalje upućuje na fizijatra, određene korektivne vežbe i mnogo toga još.

Dobra vest je da se sve može prevenirati, dok još nije nastalo, tako što ćete dete upisati na časove, odnosno, treninge, ritmičke gimnastike.

Na ovim treninzima se jako puno vodi računa da se mišići oblikuju kako treba, kao i ceo skeletni i zglobni sistem. Devojčice dobijaju vretenaste mišiće, pa se ne kaže uzalud da su gimnastičarke zaista najlepše devojke.

Zakažite probni trening!

Pošaljite komentar