Da li se Vaša mala damica neprestano prevrće po kući i izvodi piruete, okrete i sve to ispred ogledala? Takva je većina devojčica u svojim prvim koracima upoznavanja sebe i svojih mogućnosti, pogotovu još ako je živahnog karaktera. Ali taj karakter i energiju treba pravilno usmeriti od malih nogu, a ritmička gimnastika je prava stvar za to.

Na prvom mestu ovaj elegantni i graciozni sport utiče povoljno na rast i razvoj muskulature kod dece, na pravilan stav, kretanje, držanje i naravno na razvijanje mašte i kreativnosti. Rekviziti koji se koriste omogućavaju deci da svoju koordinaciju pokreta na pravi način razviju i da nauče da kroz igru postižu i ozbiljnije rezultate, što će im kasnije u životu pomoći da se bolje snađu u savlađivanju prepreka i da imaju, pri tom, elegantno držanje i kretanje. Među rekvizitima u ritmičkoj gimnastici izdvajaju se: trake, lopte, vijača, čunjevi i obruči i svi oni se podjednako koriste u različitim koreografijama koje osmišljavaju vrhunski treneri sportskog kluba Pobednik.

Baviti se ritmičkom gimnastikom danas je postao san skoro svake devojčice i sam sport je veoma popularan i usvetu i kod nas poslednjih godina. Ipak, to nije samo igra, već se u njemu postižu, upornim treninzima i vrhunski sportski rezultati i zato je neophodno biti istrajan i vredan u bavljenju ovim sportom. 

Dođite i uverite se u lepotu, eleganciju i višestruke koristi ritmičke gimnastike u našem i Vašem klubu Pobednik!

Za sve informacije: 065/8 555 222 - prof Zoran Vranov

Pošaljite komentar