Često ćete u sportskim krugovima i van njih, čuti polemiku oko toga koji sport najbolje utiče na pravilno formiranje tela, te koje su sportiskinje ili sportisti najlepši? Takođe, čest je odgovor da su to upravo – ritmičarke.

Zbog čega se tako misli i da li je to tačno?

Pre svega, ritmička gimnastika ima za cilj da se vežbe izvedu do perfekcije, odnosno, do savršenstva, a da bi se to postiglo, potrebno je da se vežba mnogo puta, maltene do iscrpljenosti, pa tako dete stiče utisak da postaje sve bolje i bolje, ali ne od drugih, nego od – sebe. Ovo je vrlo važan momenat za sticanje samopouzdanja, jer se stvara uverenje da se sve prepreke mogu preskočiti, ako se uloži 101% svojih napora. Na taj način deca postaju bolja u školi, i u svemu drugom čime se bave.

Ritmičarke bije glas da su najlepše sportiskinje, jer se njihovi mišići lepo razvijaju zbog vežbi, budu izvajani i dugi, držanje je pravilno, kičma ispravna, a pokreti su veoma graciozni, hitri, dok sve to prati i snaga, brzina, savršen osećaj za ravnotežu i balans.

Nadamo se da smo naveli dovoljno razloga da nas posetite na prvom, probnom, besplatnom treningu u Gimnastičkom klubu Pobednik.

 

Pošaljite komentar