I stigli smo do poslednjeg dela niza tekstova o tome kako da motivišete vašu devojčicu da počne da trenira ritmičku gimnastiku. Ovde postoji još jedan bitan faktor koji nismo spomenuli, a to je – druženje sa vršnjacima i sklapanje novih poznanstava i prijateljstava.

NIje retkost da se deca upoznaju na treninzima, i da nastave da se druže dalje, kroz školovanje, a ponekad, i kroz celi život. To je zato što dele ista interesovanja, entuzijazam kada je takmičenje i vežbanje u pitanju, kao i uspehe na raznim nadmetanjima.

Odlazak na trening se ne doživljava samo kao mnogo vremena tokom kojeg će deca morati da se dobro preznoje i bezbroj puta ponavljaju vežbe ne bi li ih izveli do savršenstva, već se na to gleda kao na susretanje sa drugarima, na šalu i zabavu, jer pravi trening je upravo to – igra, zabava i vežbanje. Kada bi nešto izostalo iz te priče, onda bi deca imala osećaj da je to mukotrpna obaveza. U našem klubu, mališani  se raduju svakom novom susretu, nestrpljivo ga iščekujući. Sa svakog treninga odlaze zadovoljni, i ispunjeni novim i pozitivnim utiscima.

 

Pošaljite komentar