U prethodnom tekstu bavili smo se samopouzdanjem koje nam izgrađuje bavljenje sportom, a u ovom delu ćemo nastaviti sa još par reči, jer smatramo da je tema izuzetno značajna.

Naime, ritmika je spoj plesa, muzike, baleta i sporta. Već sama činjenica da devojčica odlazi na redovne treninge jedne ovako lepe discipline, izaziva osećaj sreće i ponosa. Pored svega što smo naveli, ritmika omogućava da se vežba uz muziku, pa vežbačice na takmičenjima biraju pesme uz koje će nastupati. Primera radi, to mogu da budu popularni muzički hitovi, ali i klasična muzika. U skladu sa tim, vrši se odabir rekvizita koji će da se koriste. Ali, pre svega, muzika se bira na osnovu senzibiliteta devojčice ili devojke koja nastupa.

Takođe, bitno je da se naglasi, da je ritmička gimnastika sport koji treniraju samo pripadnice nežnijeg pola, dok sportsku gimnastiku mogu da vežbaju svi – i dečaci i devojčice.

Činjenica da se obaveze redovno, uspešno i na vreme izvršavaju, stvaraju osećaj sposobnosti, te mlada osoba teži i dalje da nastavi u istom ritmu, posebno ako dobija dodatnu motivaciju od roditelja i trenera, uz uspehe na takmičenjima.

 

Pošaljite komentar