Ipak, postoje deca koja nešto neće i neće, i veoma je teško dopreti do njih. Potrebno je da i vi roditelji znate, a da to isto bude prenešeno i deci, da ne moraju svi koji se bave nekim sportom da u tome postanu profesionalci, već da ima i mnoštvo drugih pozitivnih aspekata.

Primera radi, objasnite vašoj devojčici šta će da se dogodi ako nastavi sa sedećim načinom života, sa malo, ili još gore, bez imalo aktivnosti.

Kao prvo, postaće gojazna. Da bude debela, nijedna devojčica ne želi. Ali, to će se upravo desiti ako sedi po ceo dan, uz ekran mobilnog ili tableta, družeći se sa drugarima iz virtuelnog sveta. Kada na to dodamo nezdravu hranu, u vidu grickalica i slatkiša, imamo jedan zastrašujući efekat. Višak kilograma nije samo estetski problem, već i zdravstveni.

Vremenom može da uzrokuje krivljenje kičme, opterećenje zgloboba ili povećanje pritiska. A poseban akcenat treba staviti na to koliko je devojčicama bitno da budu lepe kada se nalaze u pubertetu i da liče na poznate ličnosti koje gledaju na Internetu. Ritmička gimnastika će im baš u tome pomoći.

 

Pošaljite komentar