Svi smo svesni popularnosti tenisa, pre svega zbog Novaka Đokovića i njegovih uspeha, tako da mnogi dečaci i devojčice žele da svoje karijere nastave u tenisu.

Naravno, tenis je individualni sport, što takođe mnogima više odgovara nego ekipne discipline. Na terenu, sve zavisi od vas, i to je misao koja se mnogima dopada.

Ako je vaše dete treniralo godinama gimnastiku, na primer, od četvrte godine života, i sada ima deset ili dvanaest godina i želi da se prebaci na tenis, da li je to moguće?

Naravno da jeste, a glavni razlog za to jeste što je ritmika, ili sportska gimnastika, bazičan sport. To bi značilo da svako dete, koje je redovno treniralo, može da se u bilo kom trenutku prebaci na košarku, odbojku, plivanje ili bilo šta drugo.

Razlog su temelji koji su dobro postavljeni, jer je gimnastika bazičan sport. Svaki trening bilo kog sporta započinje vežbama zagrevanja i završava se vežbama istezanja. Sve ovo je veoma važno, jer ne možemo ući u trening nepripremljeni, niti završiti trening bez istezanja.

Pošaljite komentar