Kroz ritmičku gimnastiku, moja ćerka nije samo stekla fizičku kondiciju i veštine, već je pronašla nešto još važnije - svoju najbolju drugaricu. Baš na treningu ritmičke gimnastike, među šarenim trakama, muzikom i ritmom, njihovo prijateljstvo je počelo da se razvija.

Ovaj sport pruža mnogo više od samog fizičkog treninga, a to je mentalni i fizički razvoj i sticanje zdrave osnove za građenje budućeg zdravog bića, kroz jačanje organizma i mentalnog stanja.

Treninzi su tako organizovani da se održavaju u terminima koji odgovaraju školskim obavezama moje ćerke i njenih vršnjaka, tako da mogu da stignu sve pa i da se odmore, obave sve zadatke i spremne odu na trening nekoliko puta nedeljno, gde se druže i uče nove vežbe i tehnike.

Ritmička gimnastika se održava na više lokacija u gradu, a nama je ova lokacija blizu i veoma dostupna, jer se može doći kolima i prevozom ii ma dosta mesta za parking.

Moja ćerka i njena drugarica oduševljene su rekvizitima i muzikom koja je sastavni deo treninga, tako da im je na treningu uvek zabavno i nakon godinu dana i dalje im nije dosadilo, što je poprilično retko za decu njenog uzrasta.

Kroz zajedničke treninge, takmičenja i pripreme, njihovo prijateljstvo je sve više jačalo. Ovo je jedan od najboljih sportova koji animira decu u potpunosti, a treninzi su ne samo korisni i važno za razvoj fokusa i discipline, već su i zabavni pa deca na spontan način rade jako važne stvari za svoje zdravlje dok  se međusobno uče i zabavljaju.

Ritmička gimnastika nije samo sport, već i mesto gde su se rodile neke od najlepših prijateljskih veza. Za moju ćerku i njenu najbolju drugaricu, ova disciplina nije samo izvor zabave i vežbanja, već i temelj čvrstog i trajnog prijateljstva koje će trajati čitav život. i nakon nekoliko godina jedna drugu podržavaju i bodre, jer planiraju da zajedno idu in a takmičenja i osvajaju medalje, što je sjajno, jer se bavljenje samom ritmičkom gimnastikom, može razvijati u više pravaca.


Submit Your Comment