Muzika je deci jako važna, jer asocira na igru i zabavu, na pokret. Ritmička giimnastika, za razliku od sportske, podrazumeva melodije uz koje se vežba. Na običnim treninzima, to je često nešto po izboru trenera, i reč je o klasičnoj muzici, koja opušta um, i dovodi ga u sklad sa telom. Vežbačice bivaju fokusirane na svoje pokrete, koje dovode do savršenstva. 

Takođe, muzika utiče na to da ti pokreti budu perfektno izbalansirani, usklađeni, graciozni... Zbog toga često čujemo da su devojke koje se bave gimnastikom zaista najlepše, a to nije uzalud rečeno, jer se od silnih vežbi mišići veoma lepo oblikuju, da deluju kao da su izvajani. Naravno, sa treniranjem se nikada ne sme prestati, jer u sportu važi staro pravilo da se do rezultata teško dolazi, ali i da se oni lako gube, ako se prepustimo tome da ne vežbamo redovno.

Muzika može da bude i u stilu popularnih melodija i pesama, koje su trenutno aktuelne, što je mladima izuzetno zanimljivo. Ovo je dozvoljeno na takmičenjima, kada učesnice biraju ritmove za vežbu.

Pošaljite komentar