Neki roditelji imaju ambicije da stvore vrhunske sportiste, zbog toga što su prepoznali talenat kod svoje dece, ili sklonosti ka nekoj disciplini. Ako je to slučaj sa ritmičkom gimnastikom, onda nemojte puno da čekate.

Pravo vreme za otpočinjanje treninga da bi se dete u kasnijem životu profesionalno bavilo sportom jeste od četvrte do šeste godine. Dakle, temelje bi trebalo postaviti što pre, i tada će rezultati biti najbolji.

Druga dobra stvar kod ritmičke gimnastike, jeste to što vaše dete u svakom trenutku može da promeni mišljenje. Naime, deca su poznata po tome da sad žele jedno, a sutra nešto drugo, tako da ih možete veoma lako sa ritmičke gimnastike prebaciti na tenih, atletiku, rukomet, odbojku, košarku... To je sve zahvaljujući činjenici da su postavljeni dobri temelji, jer je gimnastika bazična disciplina gde svaki čas fizičke kulture počinje vežbama zagrevanja, a završava se istezanjem. To je slučaj i sa bilo kojim treningom, bilo kog sporta.

Vaša klinceza lako može da se predomisli i da bude sutra profesionalni sportista u nekoj drugoj disciplini. Zbog svega toga vas pozivamo da nam se priključite na prvom, probnom času koji je besplatan.

 

Pošaljite komentar