Budimo svesni realnosti – danas živimo u virtuelnom svetu, u kome ima mnogo zanimljivog sadržaja, a sve nas to zajedno odvlači od realnosti. U raznim aplikacijama i na društvenim mrežama, mi imamo prijatelje, dopisujemo se i sve što radimo, radimo virtulenim putem, a ne kroz realan, stvarni kontakt. 

Ne treba puno razmišljati, pa doći do zaključka da je sve ovo veoma pogrešno, posebno kada su u pitanju najmlađi. Oni se tek uče veštinama komunikacije, socijalizuju se, tako da je veoma bitno da budu uključena svakodnevno među svoje vršnjake. 

Deca koja su u virtuelnom svetu, obično su introvertna, teško uspostavljaju kontakte sa drugima, povlače se u sebe, imaju čak i lošiji uspeh u školi... Najbolji način da se ovome stane na put je sport. A kako zainteresovati dete za sport ukoliko ga to uopšte ne interesuje?

Pre svega, potrebno je da dovedete dete na prvi, probni, gratis trening koji organizuje naš Gimnastički klub Pobednik. Svrha ovog upoznavanja jeste da dete shvati šta je to gimnastika i koje prednosti ona ima, te da se ne trenira samo zbog toga što je to obaveza, već iz ljubavi. 

Pošaljite komentar