Ritmička gimnastika je jedan od najboljih sportova za devojčice iz više razloga. Na prvom mestu, ovo je jedan od najslojevitijih sportova gde se istovremeno razvijaju gracioznost, elegancija i držanje tela što je i te kako važno za jednu devojčicu,  a sa druge strane, razvija se fokus, disciplina, rad, talenat.

Devojčice mogu uživati u raznovrsnosti ovog sporta jer je on uvek nov i drugačiji, čak i nakon više godina treniranja. Kada se dostigne određeni novo u ovom sportu, devojčice se mogu takmičiti na brojnim evropskim i svetskim takmičenjima, a ako su dovoljno uporne i dovoljno se posvete ritmičkoj gimnastici ona može postati njihov poziv i buduće zanimanje. Sa uspehom dolazi i slava, što je posebno primamljivo devojčicama.

Mogućnost takmičenja na nacionalnom i svetskom nivou je veoma podsticajno za devojčice, pa ritmička gimnastika prestaje da bude samo zabava već može da bude i njihov budući posao. One mogu postati i treneri i sudije u ritmičkoj gimnastici, ali se i profesionalno takmičiti.

Učestvovanje na takmičenjima iz ritmičke gimnastike nose i jednu posebnu notu čarolije, jer  devojčice tada nose specijalne scenske kostime a mogu same kreirati koreografiju i kombinovati muzičke elekmente, pokrete i rekvizite. To ostavlja beskrajne mogućnosti, a ujedno je i sport koji vam nikad ne može dosaditi.
U ranijim fazama, devojčice mogu zahvaljujući uspehu na takmičenjima ostvariti stipendije na fakultetu.

Devojčice kasnije mogu osnovati svoj klub, trenirati mlađe od sebe i učiti ih blagodetima ritmičke gimnastike. Mogućnost da se dosegnu veoma visoki ciljevi, odlična zarada i popularnost veoma su velika motivacija devojčicama da se posvete ovom sportu.


Pošaljite komentar