Te male, sjajne čigre koje uz svoje rekvizite, lopte, trake, obruče ili vijače izvode neverovatne figure, mnogo puta smo mogli da vidimo na Olimpijadi , ali i drugim velikim međunarodnim takmičenjima. To su ritmičke gimnastičarke, devojčice koje su se posvetile jednoj od najboljih i najlepših sportskih disciplina, koja sve više postaje popularna i kod nas. Zato je tu gimnastički klub Pobednik, koji sa svojim sjajnim salama na više lokacija i još boljim trenerima, sa velikim iskustvom i radom iza sebe, doprinose da male princeze zasita postignu vrhunske rezultate.

Iako u sportu ne postoji jasna granica između ženskih i muških sportova, ipak je ritmička gimnastika sport namenjen isključivo ženskoj populaciji. To je vrlo zanimljiv i atraktivan sport namenjen devojčicama i devojkama najrazličitijeg uzrasta. Posmatrajući ovaj interesantan sport možemo primetiti baletske pokrete dobro ukombinovane sa elementima plesa, gimnastičkim pokretima i zvucima birane muzike koji dopiru iz pozadine. Da bi se jedna mlada osoba bavila ritmičkom gimnastikom potrebno je da ima puno ljubavi prema ovom sportu i da bude istrajna i uporna u vežbanju. Onda, naravno, ne izostaju ni odlični rezultati, velika takmičenja i nastupi na mnogobrojnim manifestacijama.

Ritmička gimnastika je u isto vreme i ekipni, ali i individualni sport i deli se na 5 kategorija - baby, children, kadetkinje, juniorke i seniorke – što zavisi od uzrasta ritmičarki. Ona se izdavaja po tome što u prvom planu ističe lepotu izvođenja svakog pokreta, pa tek onda težinu istog. Pored takmičenja međusobno, ove male dame se takmiče i same sa sobom da bi jednu vežbu dovele do perfekcije, ali to kasnije utiče i na njihov stav, eleganciju, samopouzdanje i pristup životu. 

Budite deo lepote, igre i elegancije!

Sve informacije:  065/8 555 222 - prof Zoran Vranov.

Pošaljite komentar