Moja ćerkica je stidljiva i povučena i baš zato sam želela da joj približim druženje sa drugom decom, kao nešto što će joj biti zabavno a ujedno i korisno za nju.

Shvatila sam da ću to najlakše uraditi kroz neki sport i rešila sam da to bude ritmička gimnastika iz više razloga.


Ritmička gimnastika podstiče socijalizaciju i rad u timu


Znala sam da će se ritmička gimnastika dopasti mojoj ćerki zbog prelepih šarenih kostima, rekvizita koji se koriste i muzike, pa sam joj predložila da odemo na probni čas, iako je ona bila u početku rezervisana.  Iako je na početku samo posmatarla drugu decu, vremenom sam videla da joj se ritmička gimnastika dopada, jer se tokom prvih par treninga igrala sa rekvizitima i trakama. Iako je još uvek bila povučena sa drugom decom, napravile smo pomak, jer je moja ćerka htela da nastavi sa treninzima. Vremenom je bila sve više opuštenija a sada ima i nove drugarice sa treinga.

Rizmička gimnastika podstiče socijalizaciju i timski duh na zabavan i spontan način  što je veoma  važno kod dece koja nisu prirodno otvorena i druželjubiva.


Ritmička gimnastika razvija samopouzdanje


Uz ritmičku gimnastiku moja ćerka je sve više napredovala, što je uticalo da se njeno samopouzdanje poveća. Svaki put kada bi usoešno savladala određene prepreke, ona bi postajala sve otvorenija i zadovoljnija. Razvoj samopouzdanja uticao je na nju da bude društvenija i da se više druži sa vršnjacima.Submit Your Comment