Trenirajući ritmičku gimnastiku, takmičarke u stvari, traže savršenstvo, idealan sklad uma i tela, koji će omogućiti perfektno izvođenje vežbe. Često tome prethode godine i godine redovnog treniranja, ali se sve to višestruko isplati kada na nekom prestižnom takmičenju bude osvojeno najsjajnije odličje. 

Deca treniraju, jer im je to zabavno, ali neka od njih celu priču shvataju malo ozbiljnije, želeći da istraju do kraja i dostignu neke neslućene visine. U nekom trenutku, sport prestaje da bude razonoda i postaje jedan život u kome vladaju rasporedi, odricanja i određena pravila.

Naravno, sve što smo naveli, važi za devojčice koje budu želele da se profesionalno bave gimnastikom, a ne samo u cilju što boljeg psiho-fizičkog razvoja. U svakom slučaju, šta god bude bila odluka vašeg deteta, treniranje je uvek korisno i ima samo benefite, stvarajući od deteta odgovornu osobu, koja je kasnije uspešna na svim drugim poljima života jer je usvojila neka zlatna pravila – disciplinu, motivaciju, istrajnost, borbenost, doslednost...


Pošaljite komentar