Možda ste kada ste bili mali, trenirali neki sport i to dosta uspešno. Ili ste bili samo rekreativac, kome je sport doprinosio pravilnom fizičkom i psihološkom razvoju i sada to isto želite i za vaše dete. Ipak, vaša klinceza ne želi da trenira, sport je uopšte ne zanima. Šta da radite?

Pre svega, pokušajte da joj objasnite da sport nije samo mukotrpno vežbanje, niti neka dosadna i naporna obaveza koju će ona imati redovno, nakon škole. Sport je mnogo više od toga. Ispričajte joj neku svoju anegdotu iz tih dana, i recite koliko ste prijatelja stekli.

To će možda pomoći mališanki da uvidi da prijatelji nisu na društvenim mrežama ni u aplikacijama na internetu, već su u stvarnom životu. Sport je pre svega, druženje i razvijanje pozitivnog duha, koji se prenosi na sve ostalo što radimo u životu.

Deca koja se bave sportom uspešnija su u školi, jer ih je upravo sport naučio da nijedna prepreka nije nesavladiva ako damo 101% od sebe i svog truda. Osim toga, uticaj sporta na fizički razvoj deteta ne bi trebalo posebno naglašavati. 

Pošaljite komentar