Kada se trenira bilo koji sport, tada imamo glavni cilj, a to je takmičenje koje će se održati u nekom trenutku. Postoje takmičenja koja su u različitim rangovima, i za različite uzraste dece, ali to već prepustite vašim trenerima. 

Ono što je veoma interesantno, a u pitanju je ritmička gimnastika, to je da takmičarke same mogu da biraju rekvizite koje će da koriste tokom takmičenja, i samim tim i muziku koja će da prati izvođenje vežbe.

Ovo je od velikog značaja, zbog toga što će svaka devojčica voleti da igra i vežba uz popularne ritmove strane ili domaće muzike i pri tome bira rekvizit.

Za spore melodije, biće prikladna traka, koja se nežno uvija oko tela, ili lopta, koja se baca, pa hvata i slično. Za brze ritmove, dobro dođe vijača kojom se maše okolo i atmosfera dovodi do usijanja. Čunjevi su takođe dobar izbor za ovako temperamentne melodije.

Kada se takmičarka da u celosti i potrudi se da vežbu izvede bez greške, tada ni najsjajnija odličja neće izostati, a to sve samo dodatno motiviše devojčicu da se bavi sportom.

Pošaljite komentar