Svi ljudi su barem jednom u životu gledali putem TV programa takmičenja u sportskoj ili ritmičkoj gimnastici, ali im je ipak ostalo nejasno do kraja, kakav je to sport i u čemu su razlike, kakva je podela i slično.

Pre svega, giimnastika je bazičan sport. U prevodu, to bi impliciralo da je ova disciplina u osnovi svih drugih sportova, a to najbolje vidimo iz primera gde svaki čas fizičke kulture u školama počinje vežbama zagrevanja a završava se vežbama istezanja. Isti slučaj je i sa treningom bilo kog sporta, i ono što je najbolje, to je da se nakon treniranja bazične sportske discipline, kao što je gimnastika, lako prelazi na bilo šta drugo – dete može da se odluči za atletiku, fudbal, rukomet, odbojku, košarku, vaterpolo, tenis... Bez prekida, bez ikakvog izgubljenog vremena, jer je možda treniralo sport koji više ne voli.

Ritmičkom gimnastikom se ne bave dečaci, i to je sport rezervisan za devojčice. Dečaci treniraju sportsku gimnastiku, i ona se bazira na snazi i akrobatici, dok devojčice više pažnje posvećuju gracioznim pokretima, plesu, muzici, odnosno, sportu koji sve to objedinjuje.

Ako imate malu klincezu, dovedite je na prvi, probni trening u gimnastički klub Pobednik, i verujemo da će brzo biti zaljubljena u ovaj sport.

 

Pošaljite komentar