Sve što smo pobrojali u naslovu – sprave su koje se koriste kod ritmičke gimnastike. Vežbačice uče da rade i izvode vežbe sa svakom od njih, ali kada dođe vreme da se takmiče, onda biraju onu spravu na kojoj su najbolje.

Takođe, tokom treninga, uglavnom se pušta klasična muzika, koja umiruje i opušta, te čini vežbačice fokusiranim na svoje telo i vežbu, a na takmičenjima se dozvoljava da se odabere melodija uz koju će se nastupati.

To je veoma dobro, zbog toga što mlade devojke vole da odaberu popularne ritmove stranih ili domaćih pesama, tako da sve to daje posebnu draž.

Od izbora melodije, tj. od izbora sprave, zavisi šta će se kombinovati. Primera radi, kada je melodija spora, tada nećemo uzeti vijaču, ali hoćemo traku ili loptu. Ako je ritam brz, mogu se upotrebiti čunjevi, na primer.

Ritmička gimnastika je zaista sjajan sport za devojčice i devojke, i mnoge od njih nikada ne promene svoju ljubav iz detinjstva. Naime, pravo vreme da se otpočne sa bavljenjem giimnastikom je oko četvrte do šeste godine života, mada može i kasnije, ali se za profesinalno bavljenje ritmičkom gimnastikom savetuje uzrast koji smo naveli.

 

Pošaljite komentar