Bez obzira da li je u pitanju bavljenje ozbiljnim sportom ili priprema za neki drugi, kada su devojčice u pitanju, ritmička gimnastika je - najbolji izbor. Ukoliko se Vaša princeza odluči za triko I zakorači u svet ritmičke gimnastike ozbiljno, zagarantovani su joj pre svega odlično držanje, graciozan hod i formiranje tela na najbolji način. Po nekim istraživanjima trenutno se kod nas ovim elegantnim sportom bavi oko 3.000 devojčica, verovatno zbog pravog spoja muzike, baleta i sporta.

Svi smo u detinjstvu verovatno nešto trenirali.Bilo je zabavno, prijalo nam je društvo, a treninzi nisu bili toliko teški. Međutim, mali broj je onih koji su istrajali i ozbiljnije shvatili sport kojim su počeli da se bave, pogotovu kada je zabavu zamenio život rasporeda, pravila i odricanja. Ritmička gimnastika je jedan od retkih sportova koja ističe vrednost lepoti pokreta. Sve mora biti u ravnoteži kako bi željeni sklad bio postignut – i takmičarka i rekviziti i pokreti.Zato baviti se ovim sportom nije toliko jednostavno, ali je prelepo ako se u njemu istraje.

To svedoče i mnogobrojne, kako naše, tako i strane ritmičarke koje su postizale velike uspehe. Među njima, od naših je sigurno najpoznatija Milena Reljin, a od takmičarki iz inostranstva sada se izdvajaju Marija Petrova, Olga Kontar, Ana Besonova, Darija Kondakova i mnoge druge, vrlo često iz Rusije, Belorusije, Ukrajine, Češke, jer se tamo ovoj sportskoj disciplini posvećuje velika pažnja.

Srbija ima dobru reprezentaciju u ovom sportu koja poslednjih godina putuje na svetska prvenstva. Srpske takmičarke su značajno napredovale poslednjih godina, a i samo učestvovanje na tako velikim takmičenjima je ogroman uspeh. Zbog svoje fantastične elegancije, sklada i lepote, ritmička gimnastika se izvodi i van takmičenja na priredbama, revijama i uvek je sa zadovoljstvom prihvaćena od publike.

Gimnastički klub Pobednik je zato dao mogućnost svima da u najvećem gimnastičkom centru u Beogradu dođu i uvere se u lepotu i dobrobit ovog sporta. Zato je u ponudi ritmička gimnastika za decu i odrasle, kao i rekreativna ritmička gimnastika.

Za sve informacije možete pozvati na: 065/8 555 222 - prof Zoran Vranov.Pošaljite komentar