Da li i vi uživate kada na prenosima Olimpijskih igara gledate one sjajne virtuozne i gipke devojčice koje uz divnu muziku svojim rekvizitima izazivaju bujice aplauza kod publike? To su male dame koje vežbaju ritmičku gimnastiku, jedan od najpopularnijih sportova u svetu, a sve više i kod nas. 

Ova disciplina nastala je u Rusiji kao posebna vrsta vežbi namenjena pre svega ženskoj telesnoj konstituciji, koja fantastično razvija osećaj za ritam, eleganciju pokreta, pravilan hod, držanje i elastičnost. Ona je spoj umetnosti i sporta i zaista predstavlja nešto što svakoj devojčici može da bude osnova za razvoj fizičkih i kreativnih kapaciteta i da podstakne muzikalnost i motoričke sposobnosti.

Svaka od vežbi posebno je osmišljena da razvije neki deo tela i pri tom je svaka vežba interesantna po tome što koristi drugačiji rekvizit - loptu, vijaču, obruč, traku, čunjeve. Time doprinosi i razvijanju dečije mašte i dobroj koordinaciji pokreta koji uz posebnu muziku detetu omogućavaju da razvija sve svoje potencijale.

U Srbiji je ovaj interesantan i elegantan sport postao veoma popularan poslednjih godina i devojčice se sve više odlučuju upravo za ovu aktivnost. Ona im omogućava ne samo učestvovanje na ozbiljnim sporstkim takmičenjima, nego i nastupe na različitim svečanostima i kulturnim manifestacijama. Često male "ritmičarke" možete videti i na velikim koncertima kao podršku izvođačima ili samostalno na nekim od velikih umetničkih događanja.

Klub Pobednik omogućio Vam je profesionalne trenere i veliku i komfornu salu za vežbanje gde će Vaše male dame uživati u svojim postignućima.

Pošaljite komentar