Lopta je najprivlačniji rekvizit u ritmičkoj gimnastici koji pokazuje svu lepotu i gracioznost ovog sporta. Može biti gumeni ili plastični rekvizit, prečnika 18-20cm i minimalne težine 400 grama. Vežbe sa loptom razvijaju spretnost, pokretljivost i fleksibilnost tela, preciznost pokreta, finu koordinaciju, kao i osećaj za vremensku i prostornu orijentaciju. 

Tokom tačke lopta mora da leži na dlanu i ne sme se hvatati prstima ili oslanjati na podlakticu. Pored ruku, lopta  može da ima oslonac na jednom ili obadva stopala, ili bilo kom drugom delu tela. Dozvoljeno je da se kreće u svim pravcima i smerovima, važno je samo da uvek bude u koordinaciji sa pokretima tela. Prilikom vežbanja lopta se može bacati i hvatati, odbijati, prebacivati kružnim pokretima rukama ili slobodno kotrljati po podlozi ili telu. 

Reč je o jednom od najelegantijih rekvizita koji prati uglavnom lagana, klavirska muzika. Ukoliko želite da se i Vaša devojčica oproba u ovoj atraktivnoj disciplini ritmičke gimnastike pozovite 065/8 555 222 – prof Zoran Vranov. 


Pošaljite komentar