O pravilnom formiranju tela i razvoja motoričkih sposobnosti dece je bitno razmišljati već u ranim godinama njihovog odrastanja. Ritmička gimnastika predstavlja sportsku disciplinu koja pomaže razvoju motoričkih veština i sposobnosti poput: koordinacije, gracioznosti, spretnosti, snage i izdržljivosti. 

Gimnastički klub „Pobednik“ koji se nalazi na 3 lokacije u Beogradu, pruža Vašoj deci priliku da se upoznaju sa kulturom i brigom o sopstvenom telu uz vežbe koje uključuju rekvizite poput vijače, lopte, obruča, traka ili čunjeva, a sve to uz muziku i sjajnu zabavu. Dok skaču, savijaju se ili rade kolutove deca razvijaju mišićnu snagu i formiraju pravilno držanje i jaku muskulaturu.

Iako je osnovni zadatak ritmičke gimnastike harmoničan razvoj tela, kroz zabavu, igru deca imaju mogućnost da vežbaju i kroz plesne elemente razvijatu i pokretljivost, koordinaciju kretanja, osećaj za prostor i muzikalnost.
Mislite na svoju decu, učestvujte u njihovom pravilnom razvoju i pružite im šansu da osete čari ovog sporta. Klub ritmicke gimnastike Pobednik  Vam širom otvara svoja vrata i raduje se svakom novom mališanu.


Pošaljite komentar