Prvi stepen je ljubav prema lepim telima. Potrebno je uvideti da tela nisu lepa sama po sebi, već manje ili više učestvuju u lepoti posredstvom simetrije i proporcija, i da je lepota nematerijalna.

Platon

Mudre reči jednog od najvećih Grčkih filozofa mogu se potpuno iskoristiti u opisu ove, tako elegantne i lepe sportske discipline, koja upravo pokazuje tu čarobnu simetriju i proporcije ljudskog tela, ali i lepotu duha. Ritmička gimnastika nastala je u Rusiji (bivšem SSSR - u) i 2015 godine je proslavila 80 godina postojanja. Predstavlja najlepši spoj klasične gimnastike, baleta i plesa. To je disciplina namenjena pre svega devojčicama i što se ranije krene sa treninzima, to je uspeh više zagarantovan. Naravno, ne treba razmišljati samo o takmičarskim uspesima, jer ova disciplina je lepa sama po sebi i svojom gracioznošću pleni svakog ko posmatra. Zato se njom Vaše dete može baviti i rekreativno, da uživa u svojim pokretima i druženjima sa vršnjakinjama.

U sportskom klubu Pobednik, vrhunski tim trenera radi sa malim princezama i usmerava ih pravilno da razviju koordinaciju, motoričke sposobnosti, eleganciju pokreta, razviju svoj sluh uz divnu muziku koja prati vežbe i da nauče da budu samostalne, ali i da budu deo tima. Za one koji žele ozbiljnije da se bave ovom diciplinom, treninzi su malo jači i zahtevniji, ali su i rezultati brzo vidljivi. 

U ritmičkoj gimnastici se koriste različiti rekviziti - vijača, obruč, lopta, čunjevi i traka. Vežbe su prilagođene baš osobenostima ženskog tela i neguju smisao za lepotu, skladnost i harmoničnost,a ovi rekviziti pomažu upravo u tome, kao i za pravilno držanje tela i dobar telesni status. Ovim vežbama moguće je napraviti i korekcije već lošijeg držanja kod dece, a odlične su i kao prevencija bilo kog deformiteta. 

Dođite da razvijamo zajedno gipkost i lepotu pokreta, muzikalnost i osećaj za ritam, kreativnost i maštovitost. Dobro došli!Pošaljite komentar